Sunday 23 January 2011

:: The Player :: Blogs :: Ο Μαρινάκης να ζητήσει την επανάληψη του ματς!

:: The Player :: Blogs :: Ο Μαρινάκης να ζητήσει την επανάληψη του ματς!

Δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε αν ήταν πέναλτι αυτό που έδωσε ο Κουκουλάκης στην Τρίπολη! Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι αν χρειαζόταν ο Ολυμπιακός μια τέτοια απόφαση για να πάρει τη νίκη. Και φυσικά η απάντηση είναι όχι! Υπό αυτό το πρίσμα ο Κουκουλάκης αν βοήθησε κάποιον δεν είναι ο Ολυμπιακός, αλλά όλους τους επικριτές του…

Ολους εκείνους που περιμένουν στη γωνία για να κρύψουν τις αδυναμίες τους πίσω από τη συζήτηση για τη διαιτησία και τη δήθεν εύνοια του μεγάλου τους αντιπάλου.
Δεν λέω ότι ήταν πέναλτι. Προσέξτε. Αυτό που λέω είναι ότι αυτή η απόφαση έκανε πολύ κακό στον Ολυμπιακό. Μέχρι εκείνο το σημείο που καταλογίστηκε, υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο. Και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.

Μέχρι εκείνο το σημείο που ο αμυντικός του Αστέρα έδιωξε και αμέσως μετά έπεσε στο πόδι του ο Φουστέρ, οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, είχαν ρυθμό, είχαν πάθος και έδειχναν σε όλο τον κόσμο ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν το σκορ. Δυστυχώς γι’ αυτούς το έδειχναν και στον Κουκουλάκη, ο οποίος ανεξήγητα έδωσε πέναλτι σε μια απλή φάση που θα έβλεπε και ο πιο αδαής, αλλά αυτός δεν είδε, ότι δεν υπήρχε παράβαση. Γιατί;

Μιλάμε για τον διαιτητή που δεν είχε δώσει 4 πέναλτι στην ΑΕΚ (παρεμπιπτόντως σε παιχνίδι με τον Αστέρα), που έπρεπε να καρατομηθεί και που αντί να έβλεπε πλέον τα παιχνίδια από την τηλεόραση, συνεχίζει να έχει μια σφυρίχτρα στο στόμα.
Βρέθηκε, όμως, στην Τρίπολη και πήρε την απόφαση να σφυρίξει ένα πέναλτι που δεν ήταν. Όχι ότι δεν έχει δοθεί παρόμοιο. Εχει και παραέχει. Την περασμένη εβδομάδα πήρε ο Παναθηναϊκός ένα πέναλτι που δεν ήταν. Αυτό του Νίνη με την Καβάλα. Όμως, δεν είναι αυτή η συζήτησή μας.

Ο καλός συνάδελφος Αντώνης Καρπετόπουλος είπε στο Sport-fm κατά τη διάρκεια της ανάλυσής του για το ματς ότι στο live του φάνηκε για πέναλτι. Και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα στο replay. Εμείς εδώ με τα παιδιά το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι πέναλτι.

Γιατί, όμως, το έδωσε; Σε ποιον έκανε τελικά καλό; Τι σκοπούς είχε ο Κουκουλάκης; Προσέξτε δεν είναι μια φάση στο τέλος που μπορεί να πει κάποιος ότι ο μεγάλος έχει τρομακτική ανάγκη το σφύριγμα για να πάρει τη νίκη. Είναι μόλις στο 28’ και ενώ όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Και έδειχνε ότι είναι θέμα χρόνου να βάλει γκολ…

Εγώ αν ήμουν στη θέση του Μαρινάκη θα ζητούσα να επαναληφθεί το παιχνίδι. Και παράλληλα θα ζητούσα αυτός ο τύπος να μην ξαναπεράσει όχι μόνο έξω από γήπεδο, αλλά ούτε από τα γραφεία του συνδέσμου διαιτητών.

Και να σας πω και το άλλο; Στο πέναλτι που μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν, αυτό του Φουστέρ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κουκουλάκης είπε «παίζεται».

Σχόλιο: Η ανάλυση σωστή, ο τίτλος όμως του άρθρου είναι από άλλο ανέκδοτο (και κουλτούρα!)

No comments:

Post a Comment